فروشگاه اينترنتي كبوتر-www.v.i8i.ir-محصولات كامپيوتري-موس اپتيكال سيم دار-موس اپتيكال بلوتوث دار بي سيم-Mouse optical-bluetooth

موس هاي اپتيكال نوري ويرا در انواع مختلف و با بهترين كيفيت و ارزانترين قيمت توسط فروشگاه اينترنتي كبوتر-
موس هاي اپتيكال نوري با سيم و رابط يو اس بي توليد شده توسط شركت ويرا،
مشاهده تصوير و مشخصات موس اپتيكال سيم دار توليد شده توسط شركت ويرا
فروشگاه اينترنتي كبوتر عرضه كننده موس اپتيكال سيمدار شركت ويرا-
فروشگاه اينترنتي كبوتر عرضه كننده موس اپتيكال سيمدار و بي سيم بلوتوث دار شركت ويرا-

فروشگاه اينترنتي كبوتر عرضه كننده موس اپتيكال سيمدار محصول شركت ويرا
موس سيم دار اپتيكال نوري با سيم و رابط يو اس بي توليد شده توسط شركت ويرا،
فروشگاه اينترنتي كبوتر عرضه كننده موس اپتيكال نوري با سيم و رابط يو اس بي،

فروشگاه اينترنتي كبوتر-www.v.i8i.ir-محصولات كامپيوتري-موس خوب داراي چه مشخصاتي ميباشد؟
موس خوب داراي چه مشخصاتي ميباشد؟
موس اپتيكال سيم دار-موس نوري بي سيم-موس اپتيكال بلوتوث دار-Mouse optical-bluetooth)-موس خوب داراي چه مشخصاتي ميباشد؟
درباره موس چه ميدانيم؟
اصول مهم در طراحي سخت افزاري موس و تحولات طي شده چه بود
مراحل تكاملي در طراحي سخت افزاري موس
اصول مهم در طراحي بدنه موس و تحولات طي شده چه بود؟
چه نوع موس را انتخاب كنيم؟
اصطلاحات فارسي در ارتباط با موس؟
تنظيمات موس براي افراد كم بينا؟

http://www.i8i.ir/all/viera/mouse/index.htm

viera-1

 

index-viera-ارزان ترين مودم دانگل,wireless router

شمارنده ويرا Free web page counter شمارنده ماتيگو شمارنده وبگذر

×

لوازم رايانه از محصولات شركت ويرا

  دوربين-وب كم سيم رابط-كابل تهويه تخت-كول پد فرمان بازي-گيم پد گيرنده ديجيتال اقلام ديگر ليست قيمت درباره ما و ويرا  
  موس نوري-اپتيكال صفحه كليد-كيبرد نمايشگر-مانيتور بدنه-كيس منبع تغذيه-پاور بلندگو-اسپيكر گوشي-هدست حافظه همراه-هارد-فلش  

معرفي و فروش انواع موس هاي نوري-اپتيكال سيم دار و بي سيم-بلوتوث دار ويرا

 اين بخش با دو گروه از موس هاي نوري "ويرا" آشنا ميشويد:

  • نوع سيم دار (تغذيه از طريق رابط يو اس بي)
  • نوع بي سيم (بلوتوث دار و تغذيه از طريق باطري داخلي)

راهنماي مشاهده مشخصات موس ها:

 

پرش به فهرست1- فهرست 2 - فهرست 3

مخفي

 مقدمه اي در باره موس
موس خوب داراي چه مشخصاتي است؟
درباره اهميت موس
درباره اهميت موس شايد بشود گفت همان اندازه كه جادو شدن عصاي حضرت موسي براي تبليغ دين يهود چنان موثر واقع شد كه توانست آيين يهود را از ميان اهل بيت موسي به خانه هاي عوام و خواص مصر ببرد، موس نيز توانست براي ماكروسافت آنچنان موثر باشد كه رايانه و سيستم عاملش را از موسسات و شركت هاي بزرگ و دولتي به خانه هاي مردم عادي سرازير كند!
موس اختراعي نجات دهنده بود از جانب اينتل، تا كمكي باشد براي بيل گيس، كه سيستم عامل گنگ و رام نشدني داس، كه اهل فن را درمانده ميكرد كنار بگذارد و به طرح ويندوز روي بياورد تا جايئكه بچه هاي دبستاني هم براحتي توانستند با رايانه كنار بيايند و بيكباره تمام انواع رايانه هاي آن دوران از دور رقابت خارج شدند و ميدان را به اين دو جادوگر واگذار كردند!
شما بدون اينكه متوجه باشيد هنگام كار با موس، فرامين بعضا پيچيده (از نظر دستورات داس) را بسرعت و پي در پي به سيستم عامل صادر ميكنيد كه اگر قرار بود توسط صفحه كليد آنها را انجام دهيد، اينكار شايد تا 50 برابر زمان بيشتري طلب ميكرد البته بشرط آنكه كاملا به همه فرامين داس مسلط بوده و سرعت تحريرتان نيز چنان باشد كه حتي به صفحه كليد هم نگاه نكنيد!
موس آنچنان اشتياقي را در بازارياب هاي ماكروسافت ايجاد كرد كه از روي ذوق زدگي آنرا موش نامگذاري كردند چراكه در فرهنگ غرب موش مظهر زبل بودن و هوشمنديست و سيم دراز و نازك و ظاهري با همان قد و قامت هم مويد اين نامگذاري شد.
شايد اگر اين مسائل نبود نامي كه روي موس گذاشته ميشد "فرمان" (كماند يا كنترل) بود نه موش!!
جالب اينكه حتي وقتي ايرانيان خواستند نام ايراني روي آن بگذارند نام موشواره را گذاشتند؟! كه اصلا جا نيفتاد و همان فرمان شايد بهتر جا مي افتاد.
تحولات در طراحي سخت افزاري موس
موس هاي ابتدايي داراي سه دكمه بود كه دكمه وسط براي پيمايش (اسكرول) صفحه بود و بعدا بشكل چرخ درآمد كه در واقع همان دكمه بود و با چرخيدن، بتعداد زياد دكمه ميزد.
ظاهر بدنه موس هم كاملا قرينه بود تا هم چپ دست ها و هم راست دست ها بيكسان از آن بتوانند استفاده كنند بخلاف الان كه گويي چپ دست ها فراموش شده اند مثلا در 5 دكمه اي ها دو دكمه اضافي را سمت چپ گذاشتند تا با انگشت شصت كار كند ولي قبلا يكي سمت چپ و ديگري سمت راست بود.
موس اوليه داراي توپي در زير آن بود كه سنگين وزن بود و حسگر حركت موس را تحريك ميكرد، دايما توپ گرد لاستيگي كثيف ميشد و با خود غبار وارد دستگاه ميكرد و داخل موس را هم آلوده ميكرد و دايما بايد تميز ميشد همين تميز كردن و باز و بسته كردن موس باعث استهلاك سريعتر موس ميشد.
سپس موس نوري (اپتيكال) آمد كه در مراحل اول با اينكه از سيم هاي زره دار محافظت شده استفاده ميشد اما اصلا در برابر اغتشاش محيط مصونيت نداشت و دايما مكان نما براي خودش حركت ميكرد!
موس بي سيم نوري، مرحله بعدي تكامل موس بود كه ابتدا توسط نور مادون قرمز با گيرنده اي كه به يو اس بي وصل بود مرتبط ميشد و ميبايست دايما يكديگر را ببيند اما اگر مانعي در برابر اين دو بود دچار مشكلات ميشد (در طراحي ميز رايانه، محل موس زير سطح رو ميزي و بالاي رايانه قرار دارد و موس از نظر ديد حسگر كه به يو اس بي متنصل است در حال پنهان قرار دارد).
نهايتا موس بلوتوث دار و واي فاي دار ببازار آمد كه هم مصرف باطري كمتري داشته و همچنين با حداقل ده متر برد ارسال، فرامين موس از مانع هم عبور ميكند.
تحولات در طراحي بدنه موس
موس ها تا مدت ها از اصول طراحي خوبي تبعيت ميكردند و با علم مهندسي و پزشكي كاملا در هم آميخته بودند اما بتدريج اين اصول كم رنگ تر شد و جانب تنوع، بيشتر در نظر گرفته شد.
طراحي بدنه موس بايد بگونه اي باشد كه اگر ساعات متمادي در دستان كاربر قرار بگيرد و با دو انگشت دايما دكمه ها را فشار دهد و دايما در حال حركت هم باشد دچار مشكلات استخواني (ارتو پديك) و عضلاني نشود. متاسفانه در غالب موس ها اين اصول چندان رعايت نميشود و به قشنگ بودن و جذابيت هاي طراحي تكيه ميشود. مثلا موس هايي را ميبينيم كه دو سر نوك تيز دارد و از آنجا كه كاربر به موس نگاه نميكند و دستش دايما در حال چرخش است اي بسا نوك تيز مودم به وسايل دم دستي گير كند و ايجاد مشكلات كند.
يا مثلا اوايل كه موس 5 دكمه اي طراحي شد آن دو تاي اضافي يكي در سمت چپ و ديگري سمت راست قرار داشت كه بسيار مناسب بود (زير انگشت دوم و انگشت شصت) اما در حال حاضر هر دو سمت چپ (زير انگشت شصت) قرار دارد و اصلا كارايي اوليه را ندارد.
بهرحال تنوع فوق العاده در طراحي موس و عدم رعايت استاندارد ها بگونه اي است كه انتخاب موس مناسب را دشوار كرده و با آزمايش و خطا ميتوان نوع مناسب را انتخاب كرد.
قاعده كلي در انتخاب موس
براي افرادي كه دستان كوچك دارند قاعدتا موس كوچك با ارتفاع كم مناسب است و برعكس، افرادي كه دستان بزرگ دارند موس بزرگ با ارتفاع بلندتر مناسب است.
محل قرار گرفتن انگشتان گود باشد نه برآمده.
نوك موس داراي انحنا و بدون بريدگي يا تيزي باشد.
در ميان موس هاي ويرا مدل بي شباهت به قورباغه نيست و عملا موس مناسبي بنظر ميرسد.
نكته خيلي مهم در انتخاب موس 3 يا 5 (6) كليده اينست كه حتما 5 يا 6 كليده را انتخاب كنيد. در ادامه خواهيم گفت دو كليد اضافي چقدر بكار ميايد.
از آنجا كه اين وسيله دايما در حال تحرك است اگر موس، سيم دار باشد دايما سيم آن بخصوص محل ورود به محفظه داخلي موس دچار قطعي ميشود (بگذريم از اينكه بعضي از سيم ها عمرشان آنها سه سال پس از تاريخ توليد است چه استفاده بشود چه نشود!!} بهمين دليل موس بي سيم بيشتر عمر ميكند كه البته در ادامه خواهيم گفت چگونه مشكل مصرف باطري را حل كنيد.
موس هاي بي سيم بلوتوث دار در دو مدل موجود است تك باطري و دو باطري. بنظر ميرسد تك باطري خيلي زود باطري تمام ميكند و مصرفش بيش از 4 برابر دو باطري است. بهتر است دو باطريه تهيه كنيد.
چنانكه موس سيم دار تهيه ميكنيد اگر سيم آن داراي روكش پارچه اي باشد از مرغوبيت بيشتر برخوردار است. و اگر پيدا نكرديد حتما داراي سيم كلفت و داراي حالت نسبتا فنري باشد.
چنانكه قد موستان نامناسب است نوعي زير دستي پلاستيكي نرم براي اين منظور ساخته شده تا تسلط انگشتان و كف دست را بالا برده و شما را دچار عوارض و درد عضلاني يا عصبي نكند.
نكات مورد توجه در كار با موس
زير موسي (پد موس) مشكي باعث ميشود موس نوري بطور بهينه كار كند و با تميز نگهداشتن آن، هم مصرف كمتر و هم دقت و حساسيت بيشتري از كاركرد موس نصيبتان ميشود.
محيط كاري موس (كف موس)، اگر داراي غبار و ذرات بسيار ريز هم كه باشد بداخل موس نفوذ كرده و حساسيت آنرا دچار اختلال ميكند. باز و بسته كردن موس جهت نظافت آن نيز بر استهلاك موس مي افزايد.
در كف موس 4 عدد لاستيك گرد كوچك بي رنگ هست مواظب باشيد كنده نشود چون لغزندگي روان موس دچار مشكل اساسي ميشود. زير موسي نامناسب اين 4 قطعه را زود از بين ميبرد.
اگر چه موس هاي دو باطريه در حالت بيكاري (چه رايانه روشن و چه رايانه خاموش) خاموش ميشوند (ولي تك باطريه در حالت رايانه روشن به حالت كم مصرف ميرود) اما كلا بهتر است بعد از خاموش كردن رايانه موس را توسط دكمه زيرين آن خاموش كنيد.
فرهنگ موس
اين وسيله همانند ديگر وسايل غربي، فرهنگ خودش را نيز بهمراه آورد و متاسفانه با وازدگي قشر فرهيخته در مواجه با آن روبرو شديم. انتخاب جايگزين ها نيز نشان از عدم تسلط مسئولين مربوطه به كارشان بود. انتخاب واژه موشواره بجاي موس يا تقه بجاي كليك بيشتر خنده آور بود تا مناسب. موس، همانطور كه دستگاه فرمان از دور يا به اصطلاح كنترل از دور عمل ميكند يك وسيله فرمان است پس واژه فرمان واژه نامناسب و تدافعي نبود. واژه "كليد" بجاي "كليك" هم كاملا بهم شبيه بوده و هم مناسبت داشت چراكه عملا شما با دكمه موس كه كليد فشاري يا دكمه فشاري ناميده ميشود كليد ميزنيد. انتخاب واژه "تقه" بسيار نامانوس و ناخوشايند بود و خيلي زود فراموش شد يا مثلا "دابل كليك" را "كليك مضاعف كردن" ناميدند در حاليكه نياز به اصطلاح سازي نبود براحتي ميشد بكاربر بجاي كفتن: كليك مضاعف كرده... گفت: دوبار كليد زده...
و يا اينكه "راست كليد" بسيار شيبه به "رايت كليك" است و نيازي به استفاده از واژه تركيبي "كليك راست" نيست.
متاسفانه اين تسليم شدگي در برابر واژه هاي غربي هنور ادامه دارد و مثلا بجاي موس نوري ترجيح ميدهند بگويند موس اپتيكال.
تنظيمات موس
متخصصين و كارشناسان ماكروسافت بطور تحسين برانگيز سعي كردند تا به تمامي مواردي كه به كاربري موس مربوط ميشود توجه كرده و راه حل هاي نرم افزاري را نيز ارايه دهند. مشكلات افراد كم بينا و معلولين جسمي كه براي حركت دادن موس مشكل دارند و نيز امكانات قرار گرفته روي راست كليد و چپ كليد همه نشان از كار همه جانبه آنها روي اين فرمان كوچك را ميدهد.
شما ميتوانيد همه اين تمهيدات را مشاهده كنيد الا يك عمل مهم و آن در نظر گرفتن ترفندي براي اينكه نشانگر را روي مكان خاصي از نمايشكر ثابت كنيد! كه اين نكته براي افراد كم بينا كه دايم مكان نما را گم ميكنند بسيار حياتي بنظر ميرسد اما بهرحال رد نما كردن يا موج نما كردن و نيز انتخاب انواع نشاگرهاي رنگي و متحرك و يا ذره بين كردن مكان نما كمك خوبي به كم بينا ها بشمار ميايد.
امكانات اضافي موس
بعد از مدتي كوتاهي كه از اختراع موس گذشت دو عدد دكمه ديگر نيز به آن اضافه شد كه آنرا دكمه عقب جلو (يك و فوروارد ) ناميدند.
ظاهرا رايانه بيش از اينكه وظيفه اصلي اش مد نظر باشد اتصال به اينترنتش مورد توجه بود و اين دكمه را بعنوان جلو و عقب بردن صفحات اينترنتي مورد كاربرد قرار ميدادند (هنوز هم همين تصور وجود دارد). اما شما امكان اينرا خواهيد داشت كه با نرم افزار مخصوص آن دو دكمه اضافي و نيز دكمه روي چرخ پيمايش را به 58نوع فرمان و يا دكمه هاي خاص صفحه كليد مثل فاصله يا اجرا(اينتر) ... تبديل كرده بطوري كه اگر شما مثلا عمل تحرير و ويرايش زياد انجام ميدهيد ميتوانيد با انتقال گزينه هاي برداشت (كات) و انتقال (پيس) و كپي به آنها، سرعت عمل بيشتري در عمل ويرايش بدست آوريد.
و درباره باطري موس
مصرف نسبتا زياد باطري موس هاي بي سيم همواره از دغدغه هاي كاربراني است كه مزاياي موس بي سيم برايشان اهميت دارد و اگر با اين باطريهاي غير استاندارد و قلابي چيني بخواهيم از موس استفاده كنيم ممكن است ناچار شويم هفته اي يك بار باطري عوض كنيم كه ناخوشايند است.
راه حل مناسب اينست كه از باطري قابل شارژ استفاده كنيد كه اگر درست و مطابق اصول صحيح از آن استفاده كنيد بيش از ده سال برايتان عمر خواهد كرد و هيچگاه بخاطر تمام شدن باطري غافلگير نخواهيد شد.
باطري و دستگاه پركردن آنرا هم ميتوانيد از بازار و هم توسط ما تهيه بفرماييد كه نرم افزار موس را هم بشما هديه خواهيم داد.